Zásady práce s vašimi údaji

 

Jsme společnost vitaherbals s.r.o., se sídlem Lietava 107, 01318, Lietava, Slovensko, IČ: 53069218

Provozujeme e-shop na webových stránkách www.vitaherbals.sk

Na prodej zboží a provoz našich webových stránek zpracováváme některé osobní údaje.

Zpracování osobních údajů upravuje zejména nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (všeobecné nařízení o ochraně osobních údajů) („GDPR“)

 

I.   Zpracování osobních údajů

            1. Zpracování osobních údajů v případě použití kontaktního formuláře

Pokud požadujete naše produkty a služby, budeme pracovat s kontaktními údaji, které nám poskytnete, zejména prostřednictvím poptávkového formuláře. Jsou to: Jméno a příjmení, emailová adresa.

                Z jakého důvodu?

Prostřednictvím nich vás budeme kontaktovat, abychom se dohodli na dalších opatřeních týkajících se zboží.

                Na základě jakého právního důvodu?

Jedná se o zpracování podle ćl. 1 písm. b) GDPR – jednání o smlouvě, resp. provedení opatření před uzavřením smlouvy na vaši žádost.

                Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

Pokud nenavážeme další spolupráci, vaše údaje budeme zpracovávat nejvýše 3 roky od naší poslední komunikace.

 

            2. Zpracování osobních údajů v případě nákupu

Pokud u nás nakoupíte, budeme pracovat s údaji, které nám vyplníte. Jedná se zejména o fakturační údaje: jméno, příjmení, adresa, telefonní číslo, emailová adresa, název společnosti, IČ, DIČ, sídlo společnosti.

       Z jakého důvodu?

Osobní údaje potřebujeme zpracovávat, abychom mohli splnit naši smlouvu – dodat vám naše zboží. Prostřednictvím vašich kontaktních údajů s vámi budeme komunikovat také o stavu vaší objednávky, případně, co se týče reklamací nebo vašich otázek.

Osobní údaje budeme dále zpracovávat na plnění našich povinností, které nám vyplývají ze zákona (zejména pro účetní a daňové účely, případně pro vyřízení reklamací a jiné).

                Na základě jakého právního důvodu osobní údaje zpracováváme?

Jedná se o zpracování podle ćl. 1 písm. b) GDPR – plnění smlouvy a či. 1 písm. c) GDPR – plnění naší právní povinnosti.

                Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

Během plnění naší služby a následně 10 let od posledního poskytnutí takové služby nebo dodání zboží.

 

             3. Newslettery (obchodní zprávy)

Pokud jste nakupující zákazník a nezakázali jste nám to při nákupu, použijeme vaši e-mailovou adresu k zasílání našich novinek.

                Na základě jakého právního důvodu?

Umožňuje nám to ust. § 7 odst. 1 3 zákona č . 480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti, pokud jste nám to při nákupu nezakázali.

                Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

1 rok od posledního nákupu. Odběr můžete kdykoli zrušit e-mailem nebo nás kontaktovat e-mailem: info@vitaherbals.sk

 

II.   Kdo se k údajům dostane?

 

Vaše údaje zůstanou u nás. Pracují pro nás však některé společnosti nebo jiné osoby, které mají přístup k údajům, neboť nám pomáhají provozovat náš e-shop. Jsou to:

  • provozovatel platformy e-shopu Upgates (společnost EVici webdesign s.r.o., IČ: 285 98 661, se sídlem Petra Bezruče 139, 747 91 Štítina, Česká republika)
  • společnosti podílející se na expedici zboží (Zásilkovna s.r.o., 123Kurier, s. r. o., Slovenská pošta, a. s.)
  • společnosti podílející se na expedici plateb (ComGate Payments, a.s.)
  • společnost pro propagaci produktů a sbírání recenzí (Heureka Group a.s., sídlem Karolinská 650/1, 186 00 Praha 8, Česká republika, IČ 07822774, DIČ CZ07822774)

Vaše osobní údaje mohou být poskytnuty i následujícím subjektům:

  • Monika Kmentová - provozovatel e-shopu

 

Osobní údaje zpracováváme pouze v rámci Evropské unie.

III.  Co byste ještě měli vědět

 

V naší společnosti nemáme jmenovanou zodpovědnou osobu pro ochranu osobních údajů.

V naší společnosti nedochází k rozhodování na základě automatizovaného zpracování nebo profilování.

Máte-li jakékoli dotazy týkající se vašich osobních údajů, kontaktujte nás na e-mailové adrese info@vitaherbals.sk nebo zavolejte na +421 910 598 336

 

IV.  Vaše práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Nařízení GDPR vám dává mimo jiné právo obrátit se na nás a chtít informace, které vaše osobní údaje zpracováváme, vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, případně požadovat omezení zpracování, můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů, požadovat od nás v určitých situacích výmaz osobních údajů a v určitých případech máte právo na jejich přenositelnost. Proti zpracování na základě oprávněného zájmu lze vznést námitku.

V.  Cookies

Soubory cookies jsou krátké textové soubory, které internetová stránka odešle do Vašeho prohlížeče. Umožňují internetové stránce zaznamenat informace o Vaší návštěvě, například zvolený jazyk a podobně, následující návštěva stránek tak pro Vás může být jednodušší a příjemnější. Soubory cookies jsou důležité, protože bez nich by prohlížení Internetu bylo mnohem složitější. Soubory cookies umožňují lepší využití naší internetové stránky a přizpůsobení jejího obsahu Vašim potřebám; používá je téměř každá internetová stránka na světě. Soubory cookies jsou užitečné, neboť zvyšují uživatelskou přívětivost opakovaně navštívené internetové stránky.

Na internetových stránkách správce může využívat tyto druhy cookies:

Relační (tedy dočasné) soubory cookies nám umožňují propojovat vaše jednotlivé aktivity po dobu prohlížení těchto internetových stránek. V okamžiku otevření okna Vašeho prohlížeče se tyto soubory aktivovat a deaktivovat se po zavření okna Vašeho prohlížeče. Relační cookies jsou dočasné a po zavření prohlížeče se všechny tyto soubory vymažou.

Trvalé soubory cookies nám pomáhají Počítač identifikovat, pokud znovu navštívíte naši internetovou stránku. Další výhodou trvalých cookies je, že nám umožňují přizpůsobit naše internetové stránky Vašim potřebám.

V souladu s ustanovením § 56 ods. 3 zák. čj. 351/2011 Sb. o elektronických komunikacích, v účinném znění, si Vás tímto dovolujeme informovat, že naše internetové stránky využívají pro svoji činnost soubory cookies, tedy že Vaše soubory cookies, včetně trvalých, zpracováváme.

Internetové prohlížeče obvykle obsahují správu souborů cookies. V rámci nastavení Vašeho prohlížeče tak pravděpodobně můžete jednotlivé soubory cookies ručně mazat, blokovat či zcela zakázat jejich používání. Pro více informací použijte nápovědu svého internetového prohlížeče. Pokud použití souborů cookies nepovolíte, některé funkce a stránky nemusí fungovat, jak by měly.

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookies. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. Používáním internetových stránek vyjadřujete souhlas propojením následujících služeb:

Google

facebook

Instagram

Kvůli zobrazení cílené reklamy v rámci reklamních a sociálních sítí na jiných internetových stránkách předáváme těmto reklamním a sociálním sítím údaje o vašem chování na webu; neposkytujeme jim však vaše identifikační údaje.

Pokud si myslíte, že s daty nenakládáme správně, můžete podat stížnost na Úrade na ochranu osobných údajov, případně se se svými nároky obrátit na soud.

 

Tyto podmínky jsou účinné od 30.08.2021