Najlepšia Reishi: Ktoré výživové doplnky si zvoliť?

Hľadáte spôsob, ako posilniť svoju imunitu a zlepšiť celkové zdravie? Reishi (lat. Ganoderma lucidum), známa aj ako huba nesmrteľnosti, nám ponúka množstvo zdravotných výhod a preto je obľúbenou súčasťou výživových doplnkov. Aké kritériá by ste ale mali brať do úvahy pri výbere najlepšej Reishi, a ktoré výživové doplnky stoja za vyskúšanie? V našom článku sa pozrieme na to, na čo si treba dať pozor, aby ste si zvolili ten najvhodnejší produkt pre vaše potreby. Tak poďme na to!

Najlepšia reishi

Ako si vybrať najlepšiu Reishi?

Výber správneho výživového doplnku s najlepšou Reishi je kľúčový pre dosiahnutie maximálnych zdravotných benefitov tejto výnimočnej huby. Rovnako je podmienkou, že dosiahnete svoj stanovený zdravotný cieľ. Prečo? 

Reishi je známa svojimi imunomodulačnými, protizápalovými a adaptogénnymi vlastnosťami, ale kvalita týchto doplnkov sa môže značne líšiť. Aby ste si vybrali ten najlepší produkt, je dôležité venovať pozornosť niekoľkým faktorom, ktoré ovplyvňujú kvalitu a účinnosť Reishi výživových doplnkov

Z nich najdôležitejšie sú nasledovné:

  • Spôsob pestovania huby - uprednostňujte Reishi pestovanú na dreve, pretože to je jej prirodzené prostredie. Tento spôsob pestovania zabezpečuje vyššiu koncentráciu účinných látok. Rovnako aj znečistené ovzdušie, pôda a voda sa prejavujú na zložení huby. Preto kvalitní výrobcovia používajú Reishi vypestovanú iba v ekologicky čistých oblastiach.
  • Správny spôsob sušenia huby - pri výrobe je dôležité nízkoteplotné sušenie, ktoré zachováva účinné látky. Vysokoteplotné procesy ničia cenné zložky a tým znižujú účinnosť výživového doplnku.
  • Spôsob extrakcie účinných látok - vyššia koncentrácia polysacharidov a triterpenoidov znamená lepší zdravotný prínos. Podľa spôsobu extrakcie sa z Reishi získavajú rôzne pomery týchto látok. Preto môžete nájsť Reishi kde je až 50 % polysacharidov, Reishi s 30% podielom sacharidov alebo Reishi zameranú hlavne na triterpény.
  • Certifikáty a testy kvality - skontrolujte, či produkt má certifikáty kvality, ako napríklad GMP, ISO alebo organické certifikáty. Nezávislé laboratórne testy potvrdzujú čistotu a účinnosť produktu.
  • Pôvod a transparentnosť výrobcu - kvalitní výrobcovia poskytujú podrobné informácie o pôvode a spracovaní Reishi. V tomto smere vám pomôže prečítať si recenzie a skúsenosti ostatných užívateľov.
  • Obsah ďalších zložiek - pozorne si tiež prečítajte zloženie a vyhnite sa produktom s prídavnými látkami, ktoré môžu znížiť účinnosť Reishi. Čisté extrakty bez zbytočných plnív a prísad sú tou najlepšou voľbou.

TIP

Zvážte, či vám viac vyhovuje prášok, kapsuly, alebo tekutý extrakt. Každá forma má svoje výhody a je vhodná pre rôzne potreby. Overte si odporúčané dávkovanie a uistite sa, že produkt poskytuje dostatočné množstvo účinných látok v jednej dávke.

Prečo zvoliť kvalitné výživové doplnky?

Výber kvalitných výživových doplnkov je zásadný pre dosiahnutie požadovaných zdravotných benefitov. Súčasný trh s výživovými doplnkami ale ponúka veľmi široké portfólio produktov rôznej kvality a ceny. 

Kvalitné výživové doplnky vám ponúknu:

  • Vyššiu koncentrácia účinných látok - lepšie a rýchlejšie výsledky.
  • Čistejšie a bezpečnejšie suroviny - minimalizované riziko vedľajších účinkov a kontaminácie.
  • Prísne kontroly kvality - záruka, že dostanete to, čo je uvedené na obale.
  • Transparentné informácie od výrobcov - zvýšená dôvera spotrebiteľov.
  • Príspevok k lepšiemu zdraviu a pohode - istota investície do overeného a účinného produktu.

Kvalitná Reishi v ponuke Vitaherbals

U nás vo Vitaherbals si môžete vyberať iba z tých najkvalitnejších výživových doplnkov, ktoré našim zákazníkom pomáhajú dosiahnuť lepšie zdravie a pohodu. Spolupracujeme s renomovanými výrobcami, ktorí dodržiavajú najvyššie štandardy pestovania, spracovania a extrakcie účinných látok.

Naša ponuka preto obsahuje len také produkty, ktoré prešli prísnymi kontrolami kvality, aby sa zabezpečila ich účinnosť a bezpečnosť.

V našom e-shope Vitaherbals nájdete nasledovné výživové doplnky s obsahom Reishi:

1. Biotiva Bio Reishi

Dodávateľom tohto produktu je renomovaný výrobca Biotiva, ktorý sa špecializuje na výrobu vysoko kvalitných výživových doplnkov. Tento výrobca je známy svojimi organickými pestovateľskými metódami a prísnymi kontrolami kvality, čo zaručuje čistotu a účinnosť každého produktu. Ponúka stovky sušených organických rastlinných zložiek a výťažkov z bylín, ovocia, kvetov, rias a húb.

V tomto prípade ide o prírodný výrobok, ktorého zloženie je založené na surovinách z certifikovaného ekologického pestovania a šetrného spracovania. Všetky suroviny sa získavajú v továrni v Bavorsku, ktorá sa môže pochváliť viac ako 35-ročnými skúsenosťami. Následná dôsledná kontrola zabezpečuje, že ide o prírodný výrobok, ktorý je vhodný pre vegánov a neobsahuje laktózu, lepok a ani ďalšie nežiaduce prísady.

Najlepšia Reishi: Biotiva  - kvalitný výživový doplnok

Biotiva Reishi Kapsule

Výrobok obsahuje až 500 mg Reishi na jednu kapsulu a disponuje certifikátom Bio-Control IMO Ecocert. Dávkovanie: 3 x 1 kapsulu denne zapiť väčším množstvom vody. Obsah balenia: 120 kapsúl.

Viac o formách užívania Reishi si môžete prečítať v našom článku: Ako dlho a kedy užívať Reishi?

Výhody

  • Vysoká koncentrácia účinných látok
  • Certifikované organické pestovanie
  • Široké spektrum účinkov reishi
  • Prísne laboratórne testy kvality
  • Výrobok je vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy

Nevýhody

  • Skladujte iba v teplotnom rozsahu od +5°C do +25°C
  • Môže vyžadovať čas na zaznamenanie plných účinkov

2. Biotiva Bio Reishi + Shiitake + Chaga komplex 7 húb

Ďalší výživový doplnok v našej ponuke od výrobcu Biotiva. Vďaka zmesi húb má tento produkt synergický účinok na ľudský organizmus. Predstavuje vysoko účinnú zmes siedmych medicinálnych húb a preto ponúka širokú škálu prospešných účinkov.

Najlepšia reishi v kombinácii s ďalšími medicinálnymi hubami

Biotiva Komplex 7 Húb

V jednej kapsule nájdete až 497 mg prášku, a to v prémiovej kvalite. Ide o vegánske kapsuly HPMC, bez laktózy, bezlepkové a bez ďalších prísad. Dávkovanie: 2 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom tekutiny. Obsah balenia: 120 kapsúl.

Výhody

  • Vysoká koncentrácia účinných látok
  • Široké spektrum účinkov a synergické pôsobenie
  • Kontrolované organické pestovanie
  • Prísne laboratórne testy kvality
  • Výrobok je vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy

Nevýhody

  • Skladujte iba v teplotnom rozsahu od +5°C do +25°C
  • Môže vyžadovať čas na zaznamenanie plných účinkov

Záver

Vybrať si najlepšiu Reishi nie je až tak ťažké. Treba však dôkladne zvážiť faktory, ako sú spôsob pestovania, správny spôsob sušenia či spôsob extrakcie účinných látok. U nás vo Vitaherbals vám ponúkame produkty od renomovaného výrobcu výživových doplnkov Biotiva, ktoré spĺňajú najvyššie štandardy kvality a účinnosti.

Zdroje:

https://www.realmushrooms.com/best-reishi-mushroom-supplement/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10480226/

https://www.vitaherbals.sk/p/biotiva-reishi-120-kapsul

https://www.biotiva.de/pages/ueber-biotiva

https://www.vitaherbals.sk/p/biotiva-bio-reishi-shiitake-chaga-komplex-7-hub-120-kapsul

https://www.vitaherbals.sk/reishi

Autor Vitaherbals.sk
Vitaherbals sa zameriava na Vaše zdravie a prináša Vám svetovo uznávané značky výživových doplnkov, bylinných extraktov a zdravotných vankúšov. Sme tu pre to, aby sme Vám ponúkli široký výber kvalitných produktov, poradenstvo a odbornosť.