Najlepšia spirulina: Top produkty + ako si vybrať

Hľadáte najlepšiu spirulinu na trhu a neviete, kde začať? Ste na správnom mieste! Spirulina je jednou z najviac ospevovaných superpotravín, avšak s množstvom produktov dostupných na trhu, je dôležité vedieť, na čo sa pri jej výbere zamerať. V našom článku vám predstavíme najlepšie produkty a podrobne vám vysvetlíme, čo hľadať pri výbere tej správnej spiruliny pre vaše potreby. 

Najlepšia spirulina: Kvalitné prírodné produkty

Spirulina je druh mikroskopických rias patriacich do čeľade Cyanobacteria, ktoré sú jednými z najstarších foriem života na Zemi. Tieto riasy sa vyskytujú v sladkých a morských vodách po celom svete a sú veľmi bohaté na živiny. 

Obsahuje množstvo dôležitých látok, vrátane bielkovín, vitamínov, minerálov a antioxidantov. Má vysoký obsah bielkovín, pričom sa v nej nachádza všetkých deväť esenciálnych aminokyselín. Je tiež zdrojom dôležitých vitamínov B, železa, vápnika a ďalších minerálov.

V našom e-shope Vitaherbals máme pre vás pripravenú ponuku tej najlepšej spiruliny na trhu:

Nutrex Hawaii, Pure Hawaiian Spirulina Pacifika® prášok

Obsahuje najviac živín spomedzi všetkých spirulín. Môžeme preto smelo vyhlásiť, že ide o  najlepšiu spirulinu na trhu. Produkt disponuje veľkým množstvom betakaroténu, omega-3 a omega-6 mastných kyselín, proteínov, minerálov, vitamínov skupiny B, fykocyanínu, zeaxanthínu a chlorofylu. Môžete si ho u nás vybrať v dvoch baleniach (prášok) - 454 g a 142 g.

Nutrex Hawaii, Pure Hawaiian Spirulina Pacifika® prášok

Kúpiť produkt

Značka Nutrex Hawaii vznikla v roku 1990 na Havaji, pričom už hneď od začiatku mala za cieľ využiť potenciál mikrorias na zlepšenie zdravia a predĺženie života pre celosvetové spoločenstvo. Firma používa iba prírodné zdroje a je jedinou farmou na mikroriasy, ktorá zakazuje používanie škodlivých pesticídov a geneticky modifikovaných organizmov. 

Výhody

  • Široké spektrum účinkov
  • Najvyšší obsah prospešných živín
  • 100 % prírodný produkt
  • Gluten free
  • Výrobok je vhodný pre vegetariánov a vegánov

Nevýhody

  • Niekomu môže pripadať chuť spiruliny ako nezvyčajná
  • Osoby trpiace fenylketonúriou by mali byť opatrné pri užívaní spiruliny, pretože obsahuje fenylalanín.

Nutrex Hawaii, Havajská Spirulina Pacifika® 1000mg, tablety

Podobný produkt ako vyššie zmienený, len v tabletkovej forme. Obsahuje 1000 mg spiruliny na jednu tabletu a vitamíny A, K1, K2, B12. Rovnako aj železo, mangán, chróm, antioxidanty, bielkoviny, beta karotén, fytonutrienty a karotenoidy. Užívajte 3 tablety denne s jedlom alebo medzi jedlami.

Nutrex Hawaii, Havajská Spirulina Pacifika® 1000mg, tablety

Kúpiť produkt

Výhody

  • Široké spektrum účinkov
  • Najvyšší obsah prospešných živín
  • 100 % prírodný produkt
  • Gluten free
  • Výrobok je vhodný pre vegetariánov a vegánov
  • Jednoduché dávkovanie

Nevýhody

  • Osoby trpiace fenylketonúriou by mali byť opatrné pri užívaní spiruliny, pretože obsahuje fenylalanín.

Nature Love BIO spirulina + BIO chlorella, tablety

BIO zmes zelených rias spiruliny a chlorelly v pomere 1:1. Produkt je bohatý na obrovské množstvo vitamínov, minerálov, stopových prvkov, vlákniny a rôznych enzýmov. Okrem širokospektrálnych účinkov spiruliny (zlepšenie trávneia, regulácia krvného tlaku, podpora imunitného systému, zvýšenie energie…), chlorella v tomto prípravku zabezpečuje aj výbornú detoxikáciu organizmu. Obsah balenia: 500 tabliet.

Nature Love BIO spirulina + BIO chlorella, tablety

Kúpiť produkt

Produkty značky Nature Love obsahujú iba prírodné zložky a podstúpili prísne testy v nezávislom a renomovanom nemeckom laboratóriu Agrolab / LUFA GmbH. Cieľom tejto značky výživových doplnkov je poskytovať iba čisté a esenciálne živiny vo svojich výrobkoch, bez pridania umelých zložiek, umelých aróm či konzervačných prísad.

Výhody

  • Široké spektrum účinkov
  • Vysoký obsah prírodných bielkovín
  • Obsahuje všetky esenciálne a 10 poloesenciálnych aminokyselín
  • Bez nežiaducich prísad
  • 100 % prírodný produkt
  • 100% vegánsky, bez laktózy, bez lepku
  • Výrobok je vhodný pre vegetariánov a vegánov

Nevýhody

  • Vyššie dávkovanie (12 tabliet denne)

TIP

Dodržiavajte odporúčané dávkovanie uvedené na obale výživových doplnkov.

Pre koho je spirulina najlepšia?

Spirulina je výživná superpotravina a je výborným doplnkom stravy pre rôzne skupiny ľudí  v rôznych zdravotných situáciách. Prinášame vám tie najdôležitejšie príklady, pre koho je spirulina najlepšia a kedy je vhodná:

  • Vegetariáni a vegáni - spirulina je bohatým zdrojom bielkovín, vitamínov a minerálov, a preto je dôležitým výživovým doplnkom pre tých, ktorí sa stravujú bez mäsa a mliečnych výrobkov. Pomáha im zabezpečiť dôležité živiny, ktoré sú v ich strave obmedzené.
  • Športovci - aktívni ľudia majú prospech z prírodného zdroja energie a bielkovín, ktoré spirulina poskytuje. Pomáha s regeneráciou svalov a zvýšením výkonnosti.
  • Osoby s nízkou hladinou železa - spirulina obsahuje železo, a preto je pre osoby s nízkou hladinou tohto minerálu v tele prospešná.
  • Osoby hľadajúce detoxikáciu - niektoré výživové doplnky so spirulinou obsahujú aj chlorellu, ktorá je vynikajúca pri odstraňovaní toxínov a ťažkých kovov z organizmu.
  • Osoby so zvýšeným stresom - spirulina obsahuje antioxidanty, ktoré pomáhajú zmierniť účinky stresu a zlepšiť celkovú pohodu.
  • Osoby s oslabeným imunitným systémom - spirulina podporuje imunitný systém a zvyšuje odolnosť voči infekciám a ochoreniam.
  • Osoby s nedostatočným príjmom zeleniny - pre tých, ktorí majú obmedzený príjem zeleniny a potrebujú doplniť svoju výživu, je spirulina cenným zdrojom vitamínov a minerálov.

Viac o účinkoch spiruliny sa dočítate v našom článku: Spirulina: Aké má zdravotné účinky?

Pre koho spirulina nie je vhodná?

Spirulina je výživový doplnok, ktorý má mnoho prospešných účinkov na zdravie, no nie je vhodný pre každého. Osobám s ťažkými alergiami na riasy sa odporúča byť opatrnými pri užívaní spiruliny, pretože môžu vykazovať alergické reakcie.

Ďalej nie je vhodná pre osoby s fenylketonúriou - genetickým ochorením týkajúcim sa metabolizmu fenylalanínu. Užívanie spiruliny by mali konzultovať so svojim lekárom aj tehotné a dojčiace ženy a malé deti.

Rovnako by ste mali byť na pozore, ak máte špecifické zdravotné problémy, ako sú poruchy štítnej žľazy, ochorenia krvi alebo pečene. Aj v týchto prípadoch sa odporúča užívanie spiruliny konzultovať s lekárom.

Ako si vybrať najlepšiu spirulinu a čo zohľadniť pri výbere?

Pri výbere najkvalitnejšej spiruliny je dôležité zohľadniť niekoľko faktorov, aby ste si vybrali produkt, ktorý bude prospešný pre vaše zdravie a pohodu. Tu je niekoľko kľúčových faktorov, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere:

  • Pôvod a zdroj - zistite si, odkiaľ pochádza spirulina v danom výživovom doplnku. Spirulina z čistých a ekologicky udržateľných zdrojov má lepšiu kvalitu.
  • Čistota - skontrolujte etiketu produktu a overte si, že ide o čistú spirulinu bez nežiaducich prísad, plnív, umelých farbív alebo konzervačných látok.
  • Forma - spirulinu môžete nájsť v rôznych formách, ako prášok, tablety alebo kapsuly. Vyberte si formu užívania, ktorá vám najlepšie vyhovuje a je pre vás najpohodlnejšia.

Prečo zvoliť najkvalitnejšiu spirulinu

Prírodné doplnky stravy s tou najkvalitnejšou spirulinou prinášajú niekoľko výhod:

  • Viac živín - kvalitná spirulina obsahuje viac živín, vrátane bielkovín, vitamínov a minerálov, čo zvyšuje jej výživnú hodnotu.
  • Menej nečistôt - kvalitná spirulina neobsahuje prídavné látky a plnivá, čo znamená, že dostanete iba čistý a prírodný produkt.
  • Vyššia účinnosť - kvalitná spirulina je lepšie spracovaná a má vyššiu účinnosť, čo zabezpečuje maximálny prospech pre váš organizmus.
  • Zodpovedné zdroje - výrobcovia kvalitnej spiruliny dbajú na ekologickú udržateľnosť pri získavaní surovín na jej výrobu.

Záver

Výber najlepšej spiruliny pre svoje zdravie a pohodu je veľmi dôležitý. Kvalitný výživový doplnok so spirulinou má totiž lepší vplyv na výživu a celkovú vitalitu. Ak hľadáte spoľahlivý zdroj najkvalitnejšej spiruliny a ďalších výživových doplnkov, odporúčame vám navštíviť náš e-shop Vitaherbals.sk. Investujte do svojho zdravia a začnite si užívať prospešné vlastnosti spiruliny ešte dnes!

Všetky produkty s obsahom spiruliny nájdete v našej kategórii: Spirulina

Zdroje:

https://www.vitaherbals.sk/

https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/cyanobacteria

https://www.vitaherbals.sk/p/nutrex-hawaii-pure-hawaiian-spirulina-pacifika-prasok-454g

https://www.vitaherbals.sk/p/nutrex-hawaii-havajska-spirulina-pacifika-1000mg-180-tabliet

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/phenylketonuria/symptoms-causes/syc-20376302

https://www.vitaherbals.sk/p/nature-love-bio-spirulina-bio-chlorella-500-tabliet

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-907/chlorella

https://www.vitaherbals.sk/news/spirulina-ake-ma-zdravotne-benefity

https://www.vitaherbals.sk/spirulina

Autor Vitaherbals.sk
Vitaherbals sa zameriava na Vaše zdravie a prináša Vám svetovo uznávané značky výživových doplnkov, bylinných extraktov a zdravotných vankúšov. Sme tu pre to, aby sme Vám ponúkli široký výber kvalitných produktov, poradenstvo a odbornosť.

Odporúčané produkty4