Najlepšie magnézium: Top produkty + ako si vybrať

Ak hľadáte spôsob, ako zvýšiť svoju pohodu a zlepšiť si zdravie, nájsť pre seba to najlepšie magnézium je jedným z najdôležitejších faktorov, na ktoré by ste si mali dať pozor. Magnézium je totiž kľúčovým minerálom, ktorý ovplyvňuje celkovú pohodu a zdravie. Avšak, s toľkými rôznymi formami magnézia na trhu, je niekedy náročné vybrať si pre seba ten správny typ pre vaše individuálne potreby. V našom článku sa preto pozrieme na význam magnézia pre ľudské telo a pomôžeme vám objaviť produkty, ktoré vám môžu pomôcť dosiahnuť optimálnu pohodu a vitalitu. 

Najlepšie magnézium: Kvalitné prírodné produkty

Magnézium má v našom organizme množstvo dôležitých funkcií. Medzi najdôležitejšie ale patrí fakt, že pomáha bunkám produkovať metabolickú energiu. Tiež je známy tým, že podporuje optimálnu funkciu nervov, pomáha svalom správne relaxovať a udržiava zdravý srdcový tep.

Výber kvalitného magnézia je kľúčovým aspektom, ktorý výrazne ovplyvňuje jeho účinnosť a bezpečnosť pri podpore zdravia a pohody. Predovšetkým by mal zodpovedať vašim zdravotným cieľom a potrebám, čím sa maximalizuje jeho prínos pre vašu celkovú pohodu. 

V našom e-shope Vitaherbals máme pre vás pripravenú ponuku tých najlepších foriem magnézia na trhu:

Doctor’s Best High Absorption Magnesium

Tento výživový doplnok obsahuje elementárny horčík, ktorý je chelatovaný, čo znamená, že horčík je tu viazaný na aminokyseliny glycín a lyzín. Táto špeciálna forma horčíka výrazne zvyšuje jeho biologickú dostupnosť. Glycín a lyzín sa totiž preukázali ako účinné nosiče minerálov, ktoré zlepšujú absorpciu v tráviacom trakte.

Doctor’s Best High Absorption Magnesium

Kúpiť produkt

Značka Doctor's Best vznikla v roku 1990, a to z iniciatívy lekára. Jej základnou filozofiou je vytvárať výživové doplnky na základe vedeckého výskumu. Vynikajú v oblasti výživy s vedeckým základom, ktorý zahŕňa neustále úsilie o získavanie najkvalitnejších surovín do výrobného procesu a aktívnu spoluprácu s najvýznamnejšími odborníkmi v obore.

Výhody

  • Vysoká absorbovateľnosť
  • Chelatovaný horčík
  • Podpora zdravia kostí a svalov a podpora normálneho energetického metabolizmu
  • Zníženie rizika nedostatku horčíka z prijímanej potravy
  • Vyvinutý na základe vedeckého výskumu

Nevýhody

  • Vyššia cena
  • Nutnosť dlhodobého užívania

Trace Minerals Research Magnézium iónový horčík 400 mg, 118ml

Tekuté magnézium bohaté na koncentrované ióny horčíka s ďalšími minerálmi a stopovými prvkami - pôsobia ako prírodné kofaktory. Iónové minerály vďaka svojej biologickej štruktúre vstupujú priamo do ľudských buniek. Tento výživový doplnok pomáha znižovať pocit únavy a vyčerpania, udržiava rovnováhu elektrolytov, udržiava normálnu funkciu svalov, posilňuje normálny stav kostí, podporuje pravidelné trávenie a podporuje zdravú činnosť nervového systému.

Trace Minerals Research Mega-Mag iónový horčík 400 mg

Kúpiť produkt

Trace Minerals sú v USA najpredávanejšou značkou stopových minerálov! Ako líder stopových minerálov získava minerálne a stopové minerálne komplexy z celého sveta, vrátane iónových minerálov z vnútrozemského mora v Utahu, koloidných minerálov, minerálov rastlinného pôvodu z humínových bridlíc a kyseliny fulvovej. Tým podporuje spotrebiteľov v zdravom životnom štýle.

Výhody

  • Iónový horčík (vysoká absorbovateľnosť)
  • Rýchla absorpcia
  • Prírodné minerály
  • Ideálna forma pre vegetariánov a vegánov
  • Výrobok neobsahuje chlorid sodný

Nevýhody

  • Nutnosť pravidelného dávkovania niekoľkokrát počas dňa
  • Pri predávkovaní riziko laxatívnych účinkov

Source Naturals, Magnesium Malate (horčík malát), 1250 mg

Tento výživový doplnok je spojením horčíka a kyseliny jablčnej, ktoré synergicky podporuje optimálnu svalovú funkciu a zdravie kardiovaskulárneho systému. Tiež vyniká svojím povzbudzujúcim efektom. Kyselina jablčná, prírodná ovocná kyselina prítomná v mnohých bunkách tela, totiž slúži ako medziprodukt v Krebsovom cykle, kde sa energia efektívne zachytáva počas metabolizmu sacharidov a tukov. Okrem toho prispieva k udržaniu zdravých zubov a kostí.

Source Naturals, Magnesium Malate (horčík malát), 1250 mg

Kúpiť produkt

Značka Source Naturals je spoločnosť zameraná na výrobu a distribúciu výživových doplnkov a prírodných produktov už od roku 1982, ktoré podporujú celkové zdravie a pohodu. Jej prednosťami sú kvalita a bezpečnosť, široká škála produktov a vedecký prístup.

Výhody

  • Vysoká dávka horčíka
  • Horčík malát (výborná absorbovateľnosť a vysoká účinnosť)
  • Podpora svalovej a nervovej funkcie
  • Podpora energetického metabolizmu
  • Výrobok je vhodný pre vegetariánov a vegánov
  • Žiadne laxatívne účinky a nežiadúce prísady

Nevýhody

  • Vyššia cena

Life Extension Magnézium - 3 formy horčíka 500 mg

Výživový doplnok, ktorý spája tri rôzne formy horčíka v jednom produkte, čo umožňuje dosiahnuť maximálnu účinnosť a využiteľnosť tohto dôležitého minerálu pre váš organizmus. Každá porcia obsahuje 500 mg horčíka, čo zabezpečuje dostatočný príjem pre optimálne zdravie svalov, kostí, nervového systému a celkového zdravia metabolizmu.

Life Extension Magnézium - 3 formy horčíka 500 mg

Kúpiť produkt

Značka Life Extension je americký výrobca s bohatou 40-ročnou históriou na trhu, pričom ponúka širokú paletu viac ako 500 výživových doplnkov v tej najvyššej kvalite. Opiera sa o vedecký výskum a zakladá si na odborných poznatkoch. Mnohé z jej produktov sa môžu pochváliť patentovanými zložkami, ktoré sú jedinečné a nenájdete ich v iných výrobkoch.

Výhody

  • Široké spektrum účinkov
  • Vysoká účinnosť
  • Výborná vstrebateľnosť
  • Jednoduché dávkovanie 

Nevýhody

  • Vo vyšších dávkach môže mať laxatívne účinky

Aká forma magnézia je najúčinnejšia a najlepšie vstrebateľná?

Výber najúčinnejšej a najlepšie vstrebateľnej formy magnézia závisí od individuálnych potrieb a preferencií. Je preto vhodné tento výber konzultovať s lekárom alebo odborníkom na výživu, aby ste si vybrali to najlepšie pre konkrétny zdravotný problém.

Medzi najlepšie vstrebateľné a najúčinnejšie formy magnézia patria:

Ióny horčíka v tekutej a koncentrovanej forme

Jedno z najlepších magnézií na trhu. Táto forma je totiž veľmi dobre a rýchlo vstrebateľná organizmom, pretože horčík je tu v podobe iónov, čo znamená, že už nemusí prechádzať procesom rozkladu, ako je to pri iných formách horčíka. Môžeme tak povedať, že ide o formu, ktorá je najrýchlejšie vstrebateľná organizmom. Preto pokiaľ potrebujete rýchle doplnenie magnézia, neexistuje nič lepšie.

Chelatované magnézium

Chelatované magnézium je forma, kde je horčík viazaný na aminokyseliny, ako je napríklad glycín alebo lyzín. Táto forma zvyšuje biologickú dostupnosť horčíka, pretože aminokyseliny pomáhajú pri jeho lepšom vstrebávaní v črevách. Chelatovaný horčík je veľmi dobre tolerovaný organizmom a poskytuje výbornú účinnosť.

Oxid horčíka

Oxid horčíka je jednou z foriem tohto minerálu a patrí k najdostupnejším u mnohých výživových doplnkov s magnéziom. Avšak jeho vstrebateľnosť organizmom nie je až taká vysoká ako u iných foriem horčíka, pretože sa musí premeniť na inú formu, aby mohol byť účinne vstrebávaný.

Citrát horčíka

Citrát horčíka je považovaný za jednu z lepšie vstrebateľných foriem horčíka. Má tendenciu sa ľahko rozpúšťať v žalúdočných kyselinách a je dobre tolerovaný organizmom. Táto forma je vhodná najmä pre tých, ktorí majú problémy so zažívaním iných foriem horčíka.

Malát horčíka

Malát horčíka je ďalšou formou, ktorá je pomerne dobre vstrebateľná. Tento druh horčíka je spojený s kyselinou jablčnou a je prospešný najmä pre tých, ktorí potrebujú rýchlo podporiť svoj energetický metabolizmus. Malát horčíka je veľmi dobre tolerovaný organizmom.

Treonát horčíka

Treonát horčíka je relatívne novou formou horčíka a nie je tak široko dostupný ako iné formy. Avšak niektoré štúdie naznačujú, že treonát horčíka má výbornú vstrebateľnosť bunkami organizmu, čo ho robí potenciálne prospešným pre niektoré špecifické zdravotné účely.

Ako si vybrať najkvalitnejšie magnézium a čo zohľadniť pri výbere?

Pri výbere najkvalitnejšieho magnézia je dôležité zvážiť niekoľko faktorov, z ktorých najdôležitejšie sú nasledovné: 

  • Forma magnézia - existuje niekoľko rôznych foriem magnézia, vrátane chelatovaného magnézia, citrátu, malátu, glycinátu a ďalších. Každá forma má svoje výhody a nevýhody, a výber by mal zohľadňovať vaše individuálne potreby a toleranciu.
  • Čistota a kvalita - skontrolujte etiketu produktu a overte si, že ide o kvalitný výrobok, ktorý neobsahuje zbytočné prísady alebo plnivá. Takéto produkty sú vždy spojené s renomovanými značkami a vysokými štandardmi kvality.
  • Dávkovanie - uistite sa, že dávkovanie produktu je v súlade s vašimi individuálnymi potrebami a odporúčanými dennými dávkami. Predávkovanie magnéziom môže spôsobiť zažívacie problémy. Viac o užívaní magnézia nájdete v našom článku: Ako a kedy užívať magnézium: ráno alebo večer?
  • Testovaný produkt - ak je to možné, zvoľte taký výživový doplnok, ktorý bol testovaný tretími stranami na kontrolu kvality a bezpečnosti.

Výživové doplnky s obsahom kvalitného magnézia sú pre zdravie a pohodu dôležité hneď v niekoľkých ohľadoch:

  • Vstrebateľnosť - kvalitné magnézium sa ľahko vstrebáva organizmom, čo zabezpečuje jeho účinnosť.
  • Účinnosť - prírodné formy magnézia majú lepšiu účinnosť a sú lepšie tolerované organizmom.
  • Minimálne prísady - kvalitné výživové doplnky s obsahom magnézia neobsahujú umelé plnivá a prísady.

Ako identifikovať kvalitné výživové doplnky s obsahom magnézia?

Identifikovať kvalitné výživové doplnky s obsahom magnézia je jednoduché, ak dodržíte tieto kroky:

  • Skúmajte značky - vyberajte si iba dôveryhodné a uznávané značky, ktoré majú dobrú povesť v oblasti výživových doplnkov.
  • Čítajte si etikety - pozorne si prečítajte etiketu produktu a pozrite sa na zloženie. Kvalitné produkty by mali mať minimálny obsah prídavných látok.
  • Kontrolujte čistotu - zistite si, či výrobca testuje svoje produkty na čistotu a bezpečnosť a či tieto informácie sú dostupné verejnosti.
  • Dajte na odporúčania odborníka - ak máte pochybnosti, konzultujte s odborníkom na výživu alebo lekárom, ktorý vám môže odporučiť kvalitný výživový doplnok.
  • Čítajte si recenzie - aj recenzie iných spotrebiteľov dokážu pomôcť s výberom kvalitného magnézia.

Záver

Je jasné, že nie všetky formy magnézia sú rovnaké, a preto je pri jeho výbere dôležité zohľadniť viaceré faktory. Najlepšie magnézium má pozitívny vplyv na svaly, kosti, nervový systém a celkovú vitalitu. 

Ak ste pripravení investovať do svojho zdravia a hľadáte výživové doplnky s obsahom najúčinnejšieho magnézia, odporúčame vám navštíviť náš e-shop Vitaherbals. U nás nájdete široký výber kvalitných výživových doplnkov, ktoré nielen že podporia vaše zdravie, ale aj celkovú duševnú pohodu.

Kvalitné výživové doplnky s obsahom magnézia nájdete v našej kategórii: Magnézium

Zdroje:

https://www.vitaherbals.sk/

https://blog.davincilabs.com/blog/what-is-chelated-magnesium

https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/magnesium-ion

https://blog.supplementplace.co.uk/nutrition/magnesium-malate-health-benefits/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/magnesium-threonate

https://www.vitaherbals.sk/p/doctor-s-best-high-absorption-magnesium-240-tabliet

https://www.vitaherbals.sk/p/trace-minerals-research-mega-mag-ionovy-horcik-400-mg-118ml

https://www.vitaherbals.sk/p/source-naturals-magnesium-malate-horcik-malat-1250-mg-360-tabliet

https://www.vitaherbals.sk/p/life-extension-magnezium-3-formy-horcika-500-mg-100-kapsul

https://www.vitaherbals.sk/horcik-magnezium

Autor Vitaherbals.sk
Vitaherbals sa zameriava na Vaše zdravie a prináša Vám svetovo uznávané značky výživových doplnkov, bylinných extraktov a zdravotných vankúšov. Sme tu pre to, aby sme Vám ponúkli široký výber kvalitných produktov, poradenstvo a odbornosť.

Odporúčané produkty6